Yurt İçi Etkinlikler
Güngören Emek Gençliği’nin 17 Şubat’ta düzenlediği “Nâzım Hikmet ve Gençlik” başlıklı panele Şenay Aydemir ve Kemal Özer katıldı.
Bağcılar Emek Gençliği’nin 17 Şubat’ta düzenlediği “Nâzım Hikmet 100 Yaşında” başlıklı etkinliğe Nihat Ateş katıldı.
Pendik’te Emeğin Partisi İlçe Örgütü’nün 18 Şubat’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Nâzım’la Buluşma” adlı etkinliğe Adnan Özyalçıner, Aydın Çubukçu ve Sennur Sezer katıldı.
Nilüfer Belediyesi, Nâzım Hikmet’in ismini bir hatıra ormanı ile yaşatıyor. Nilüfer Belediyesi tarafından Nâzım Hikmet’in adına Beşevler Mahallesi’nde 4 bin 312 metrekare alan üzerine kurulan çınar ormanına 20 Şubat’ta törenle 244 çınar dikildi.
ODTÜ Arama Kurtarma Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği’nden on beş dağcı 100. yaşında Nâzım Hikmet’in anısına 20 Şubat’ta Ağrı dağının zirvesine Nâzım Hikmet plaketi ve şiiri yerleştirdiler.
İstanbul Nâzım Kültürevi’nde 23 Şubat’ta düzenlenen “Nâzım ve Sinema” başlıklı söyleşiye Zahit Atam, Çağrı Kınıkoğlu ve Ahmet Soner katıldı.
İstanbul Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen “Nâzım Hikmet Günü” Şubat ayında Süleymaniye Kültür Merkezi salonunda gerçekleşti. Acar Sevim’in yönettiği toplantıya Turan Yazgan, Veli Küçük ve Ayhan İnal katıldı.
Türkiye Yazarlar Sendikası, Nâzım Hikmet 100. Yıl Etkinlikleri Girişim Kurulu ve PEN’in 2 Mart’ta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği seminerde “Nâzım Hikmet’in Yapıtlarında Kadın Teması” konuşuldu. Katılanlar: Gülsüm Cengiz, Üstün Akmen, Bedia Akarsu, Aydın Hatipoğlu, Gülsen Tuncer, Bahriye Çeri, İsa Çelik (dia gösterisi).
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde 2 Mart’ta Şükran Kurdakul Nâzım Hikmet ile ilgili konuşma yaptı.
Zeytinburnu EMEP İlçe Örgütü’nün 4 Mart’ta düzenlediği Nâzım Hikmet’i anma toplantısına Sennur Sezer ve Adnan Özyalçıner katıldı.
İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün “Vatan Şairi Nâzım Hikmet” söyleşisi yapıldı.
Avcılar Kampus Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Erdamar’ın salon tahsis etmemesi üzerine 5 Mart’ta okul bahçesinde gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Öner Yağcı ve Metin Baltacı katıldı.
Kocaeli’nde Yeni Meydan Sanatevi’nde 11 Mart’ta düzenlenen etkinlikte Emin Karaca, Nâzım Hikmet’in hayatını anlattı.
Bursa’da Sosyal Araştırmalar Topluluğu’nun 12 Mart’ta “Nâzım Hikmet Şenliği” kapsamında düzenlediği “Mavi Gözlü Dev” başlıklı söyleşi Mediko Sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.
13 Mart’ta ise Rektörlük A Salon’da düzenlenen “Nâzım Hikmet Şenliği”nde sinevizyon gösterisi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.
Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, 14 Mart’ta Huzurevi’ndeki yaşlılar ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki kimsesiz çocuklar için verdiği konserde Nâzım Hikmet’in “Ben de Müridinim İşte Mevlâna” adlı eserini seslendirdi.
Nâzım Hikmet 100. Yıl Etkinlikleri Kurulu’nun 15 Mart’ta Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlediği “Memleket Nâzım Hikmet” başlıklı etkinliğe Cengiz Bektaş, Şükran Kurdakul, Aydın Çubukçu, Süleyman Çelebi, Sami Evren, Sabri Topçu, Atilay Ayçin, Müjdat Gezen, Tilbe Saran, Gülsen Tuncer, Cüneyt Türel, Ayla Algan, Mehmet Akan, Nazan Diper, Zafer Diper, Arif Sağ, Muammer Ketencioğlu, Erol Uras, Emeğe Türkü, Şiir Korosu, Truva Folklor Araştırma Derneği, Halkoyunları Derneği katıldı. İbrahim Çiftçioğlu ve Savaş Çekiç’in “Sevdalı Bulut” adlı sergisi izlendi.