Yurt İçi Etkinlikler
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, 100. yıl kutlamaları kapsamında 16 Ocak’ta Nuri Kurtcebe’nin “Nâzım Hikmet – Kuvayi Milliye” adlı kitabı için Büyükşehir Kültür Merkezi’nde söyleşi ve imza günü düzenledi.
İstanbul Nâzım Kültürevi’nde 19 Ocak’ta Orhan Aklaya ve Bedrettin Aykın’ın konuşmacı olarak katıldığı Nâzım Hikmet’i anma toplantısı yapıldı.
Van’da 19 Ocak’ta Nihat Atay’ın düzenlediği etkinlikte, Konur Ertop ve Emin Karaca’nın katıldığı “Nâzım Hikmet Şiir Dinletisi” gerçekleştirildi.
Eğitim-Sen Silivri Temsilciliği’nde 20 Ocak’ta düzenlenen etkinlikte Nâzım Hikmet anıldı.
Eğitim-Sen Sungurlu Temsilciliği düzenlediği bir etkinlikle Nâzım Hikmet’i andı. Emek Müzik Grubu da bir konser verdi.
Çanakkale’nin Çan İlçe Belediyesi, Nâzım Hikmet’in 100. yıldönümü nedeniyle Ocak ayında, anısına bin fidan kampanyası başlattı.
PEN’in ve Türkiye Yazarlar Sendikası’nın Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde 23 Ocak’ta düzenlediği etkinliğe Gülsen Tuncer, İsa Çelik, Cengiz Bektaş, Şükran Kurdakul, Aydın Aydemir, Cem Ertekin ve Çağdaş Bale Topluluğu katıldı.
Nâzım Hikmet Vakfı ve Kültür Bakanlığı işbirliği ile Uluslararası Nâzım Hikmet Sempozyumu 25 – 26 – 27 Ocak tarihlerinde Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryum’unda gerçekleşti. Aynı tarihlerde “Nâzım Hikmet Fotoğrafları” ve “Nâzım Hikmet Kitapları” sergileri Mimar Sinan Üniversitesi’nde izlendi.
Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, Nâzım Hikmet’in 100. doğum yılı anısına öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla 26 Ocak’ta bir anma günü düzenledi. Etkinliğe, Bilgesu Erenus katıldı.
İstanbul Nâzım Kültürevi’nde 2 Şubat’ta düzenlenen “Nâzım’ın Sanat Anlayışı” başlıklı toplantıya Sadık Albayrak, Demirtaş Ceyhun, Arif Damar ve Şükran Kurdakul katıldı.
Çorum Emek Gençliği’nin 3 Şubat’ta düzenlediği “Sesini Sesimize Kat” gençlik şöleninde Nâzım Hikmet de anıldı.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti 8 Şubat’ta “Şarkı ve Şiirlerle Nâzım Hikmet” gecesi düzenledi.
Emeğin Partisi Nazilli İlçe Örgütü 8 Şubat’ta “Nâzım Hikmet’in 100. Doğum Yılı Şenliği” düzenledi.
PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası 9 Şubat’ta “Dünya Şairi Nâzım Hikmet” başlıklı bir panel düzenledi. Panele Kemal Özer, Afşar Timuçin, Ataol Behramoğlu, Eray Canberk ve Sennur Sezer katıldı.
İstanbul Nâzım Kültürevi’nin 9 Şubat’ta düzenlediği “Nâzım ve Tiyatro” başlıklı panele Metin Coşkun, Tuncer Cücenoğlu, Yılmaz Onay, Hikmet Yaman ve Haşmet Zeybek katıldı.
Emeğin Partisi (EMEP) Nazilli’de 9 Şubat’ta Nâzım Hikmet için bir anma gecesi düzenledi.
Kocaeli Esentepe Mahallesi gençleri 13 Şubat’ta Çenesuyu Akalın Dinlenme Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte Nâzım Hikmet’i andılar.
Bursa’da Atatürkçü Düşünce Derneği Teyyare Kültür Merkezi’nde 16 Şubat’ta düzenlediği etkinlikte Nâzım Hikmet’i andı.
Nâzım Kültürevi’nde 16 Şubat’ta düzenlenen “Nâzım’ın Yaşamı ve Siyasal Mücadelesi” başlıklı panele Ataol Behramoğlu, Rasih Nuri İleri, Emin Karaca, Mehmet Kuzulugil ve Ali Mert katıldı.