ŞİŞLİ BELEDİYESİ NÂZIM HİKMET KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI
Nâzım Hikmet’in 114. Doğum gününde Vakfımızın da yer aldığı Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi açıldı. Şişli Belediyesi’ne ait olan bina Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın katkılarıyla kültür ve sanat dünyasına kazandırıldı.
Büyük ölçüde var olan ancak işlev kazanamamış bir yapı çok kısa bir süre içinde Metin Deniz ve ekibinin tasarımıyla yeniden düzenlendi ve hayat buldu.
300 kişilik tiyatro salonu, 150 kişilik çok amaçlı salonu, üç kata yayılan sergi salonları, çocuk kütüphanesini de içeren kütüphanesi, atölyeler, dans stüdyosu ve Nâzım Hikmet’e ait müzelik eşyanın sergilendiği Anı Salonu’nun da bulunduğu merkez, Şişli ve İstanbul halkına hizmet etmeye başladı.
Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde var olan üç sergi salonunda süreli sergiler düzenlenecek, tiyatro oyunları, müzik dinletileri, konferans, seminer, atölye çalışmaları yapılmakta. Binanın ikinci katında bulunan Nâzım Hikmet Kütüphanesi, başta Günay Çapan ve Başkan Vekilimiz Tarık Akan’nın maddi manevi katkılarıyla, genç kütüphanecilerin, hocaları Hasan Keseroğlu yönetiminde titiz ekip çalışmasıyla büyük ölçüde tamamlandı.
Bağışlarla oluşturulan Nâzım Hikmet Kütüphanesi’nde, kültür, sanat, edebiyat, tiyatro, müzik, felsefe, tarih, coğrafya, arkeoloji, kadın, sosyoloji, siyaset bilimi, Atatürk ve Nâzım Hikmet konularında kitaplar yer alıyor. Kitap bağışçıları arasında bugün aramızda bulunmayan Semih Balcıoğlu, Abdi İpekçi, Erdal Öz gibi isimlerin yanısıra Arif Keskiner, Zeynep Oral, Nurdan Arca, Nurgül Arıkan, Başak Coşkun, Kıymet Coşkun, Elif Gönensay, Atlas Zorlu, Cem Ege Ergün, Burhan Muştu, ve ayrıca Akbank, Bilgi Üniversitesi, Can, Çekül Vakfı, Cem, Cumhuriyet, Çınar, Evrensel, Koçak, Metis-Boyut, Nesin, Yapı Kredi, Sözcükler Yayınları bulunuyor.
Ayrıca başta Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı kurucusu şair Nâzım Hikmet’in kızkardeşi Samiye Yaltırım’ın bağışladığı kitaplar olmak üzere ülkemizde ve dünyada yapılan Nâzım Hikmet’İn yazdığı ve üstüne yazılan kitaplarının ilk baskıları ve dünyanın pek çok bölgesinden toplanmış dünya dillerindeki kitapları ayrıca kalıcı bir biçimde sergilenmeye başladı.
Yer : ŞİŞLİ – İSTANBUL